Supa crema de conopida (inspirata de Ottolenghi)

Supa crema de conopida (inspirata de Ottolenghi)

Spre deosebire de Ottolenghi nu am folosit crutoane cu mustar.

Ingrediente: unt (10 gr); ulei de masline e.v. 2 linguri; cimbru crenguta (5 gr); patrunjel proaspat (20 gr); coaja de lamaie ( o lamaie); suc de lamaie (1/2 lamaie); telina verde (2 tije taiate buc 3 cm); ceapa (1 buc., mare taiata felii subtiri); frunze de dafin (2 buc); seminte de chimen (1 lingurita); sare; piper alb; conopida (1 buc. mare, taiata buchetele); cartof (1 buc taiat cuburi); stoc legume/pui (1l – 1.1/2l)

Timp de preparare 30 – 40 min

Intr-o cratita mare puneti untul si uleiul si o asezati pe foc potrivit la nivel mediu. Se leaga impreuna patrunjelul, cimbrul si coaja de lamaie si se pun impreuna cu ceapa, telina, frunzele de dafin, chimenul, sarea (1/2 lingurita) si piperul (aprox. 1/4 lingurita). Se coc cam 8-10 min. pana ceapa este moale dar nu si-a schimbat culoarea. Se adauga conopida, cartoful si stocul de legume. Se aduce la fierbere si apoi se reduce caldura lasand sa fiarba usor cam 8 minute pana se fierb legumele dar inca sunt al dente.20160221_155837

Apoi se scoate cam o treime din cantitatea de conopida cu lingura strecuratoare si se pune separat. Se evita scoaterea cartofului. Se mai lasa cam inca 5 minute sa fiarba usor si se scot legatura de ierburi si frunzele de dafin. Se pune in blender continutul cratitei si se transforma in pasta totul. Se adauga conopida scoasa separat se mai adauga zeama de lamaie si serveste.

0 comments on “Supa crema de conopida (inspirata de Ottolenghi)Add yours →

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

WordPress Anti-Spam by WP-SpamShield