Mananci sanatos Mananci gustos

Pulpa de curcan in sos chutney de merisoare si turmeric

Pulpa de curcan in sos chutney de merisoare si turmeric

Pulpa de curcan in sos chutney de merisoare si turmeric este o reteta originala care aduce o multime de arome intr-un fel de mancare usor de preparat.

Pulpa de curcan este o varianta de carne cu multe utilizari, foarte practica atunci cand vrei sa faci ceva deosebit. M-am gandit ca niste chutney de merisoare pe care il aveam de ceva vreme ar merge bine cu turmeric puse amandoua impreuna cu niste carne mai deosebita. Curcanul care este o carne aromata care mereu m-a atras am considerat ca sigur merge cu amestecul chutney-turmeric.

Am luat cam 400 g de pulpa dezosata si am facut-o fasii. Am pus cam doua linguri de ulei de rapita intr-o tigaie si am pus fasiile la prajit.  Le-am lasat cam 4-5 min pana au capatat putina culoare.

400g pulpa de curcan dezosata taiata fasii

2 linguri ulei de rapita

Intr-un bol separat am amestecat chutney 6-7 lingurite cu ½ lingurita de turmeric si apoi am turnat amestecul peste carne in tigaie. Am adaugat 3 crengute de cimbrisor si am lasat pe foc cam 15 min pana carnea a devenit moale si sosu lusor caramelizat a devenit mai gros si a acoperit carnea .

6-7 lingurite chutney de merisoare (vezi Lidl)

1/2 lingurita turmeric

3 crengute cimbrisor proaspat

Ceva simplu si foarte gustos care asociat cu Kedgeree vegetarian ne duce la un fel de mancare delicios.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

WordPress Anti-Spam by WP-SpamShield


Translate »