Mousse de ciocolata vegetarian

Mousse de ciocolata vegetarian … oarecum

Mousse de ciocolata vegetarian poate fi o ciudatenie pentru oricine dar cum am vazut aceasta fiinta ciudata si chiar am pus mana pe ea, pot spune ca exista si este facut pe baza de avocado.

Pentru ca tot timpul sunt tentat sa incerc lucruri noi si pentru ca ciocolata este una din marile mele slabiciuni am zis sa caut variante de a combina ciocolata in cat mai multe feluri. Mousse de ciocolata vegetarian este una din combinatiile pe care am dorit sa le incerc.

Mousse de ciocolata este o mare slabiciune a mea si l-am incercat in mai multe feluri. Cel classic cu ciocolata dar si cel mai special cu aquafaba.

Fiindca am vazut ca se vorbeste mult despre variante sanantoase, vegetariene am zis sa ma conformez si am ales varianta care se face din avocado.

Mousse de ciocolata vegetarian este varianta de baza dar cum varianta de baza se poate imbunatati l-am facut mai putin vegetarian folosind smantana pentru a fi mai cremos si cu un gust mai bogat. Am adaugat lichior de cacao si putin praf de ness espresso. In plus pentru savoare am adaugat un virf de lingurita de cardamom.

Ce a iesit este putin mai greu de explicat fiindca a disparut imediat, atat de bun a fost.

Ingrediente:

 • 1 buc. avocado mare foarte copt
 • 4-5 lingurite de cacao (de calitate cat mai buna)
 • 2 linguri de lichior de cafea DE KUYPER CREME DE CACAO
 • 2 g plic de ness espresso
 • 2-3 lingurite miere
 • 50 g ciocolata neagra 85%
 1. Modul de lucru este foarte simplu.
  1. Se pun toate ingredientele mai putin ciocolata neagra in blender/food processor. Avocado se pune curatat de coaja si de sambure.
  2. Se amesteca pana se obtine o pasta omogena
  3. Ciocolata neagra topita in prealabil se adauga peste amestec si se mai mixeaza 20-30 de secunde pana se omogenizeaza.
  4. Se pune in boluri si se lasa la frigider cel putin 1 ora.

  Adaugand coacaze rosii si menta cum l-am pus pe masa cum a disparut.

0 comments on “Mousse de ciocolata vegetarian … oarecumAdd yours →

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

WordPress Anti-Spam by WP-SpamShield