Banana bread

Banana bread is no monkey business

Banana bread este la mare cautare acum. Un chec in care folosesti banana rascoapte si care are o aroma dementiala. Este de inteles de ce este asa in voga.

Am cautat pe net in marea de retete despre banana bread si am ales una din ele. La nimereala. A fost o buna nimereala sincer sa fiu. Era pe acest site Blue Ribbon Kitchen si a mers perfect respectand instructiunile de acolo. Nu le-am respectat chiar pe toate fiindca asa sunt eu. Nu pot sa nu schimb, macar putin, ceva. Totusi cele mai importante au fost respectate.

In primul rand am ales bananele sa fie rascoapte. Cele negre pe care le dau la Mega la jumatate de prêt sunt cele mai bune. In afara de asta alege cele mai proaspete oua. Faina sa fie foarte buna, Raftul Bunicii pentru cozonac de exemplu. Untul sa fie la temperature camerei.

Trebuiesc respectate cateva instructiuni simple.

  1. Nu amestecati prea mult componentele. Singurul care trebuie batut bine este untul cu zaharul. Sa fie cat mai pufos amestecul. Odata incorporate faina nu mai folositi mixerul.
  2. Repet. Ingredientele cat mai proaspete.
  3. Temperatura cuptorului sa fie bine aleasa si stabila.

In rest nu trebuie decat sa bati bine untul cu zaharul. Adaugi oualele unul cate unul si le omogenizezi inainte sa-l adaugi pe al doile. Bananale strivite chiar si putin mai grosier se adauga impreuna cu extractul de vanilie. Apoi se adauga kefirul (in cazul meu, in reteta smantana 25-30% grasime). Apoi faina amestecata in prealabil cu praful de copt si sare. La sfarsit se adauga sau nu orice compozitie doriti. La mine prima oara a fost un amestec de nuci pecan si stafide. Din pacate fara poze fiindca a disparut aproape instant toata “painea”. A doua oara am reusit sa fac poze si am combinat migdale prajite putin in tigaie si merisoare. A fost si asta un success. La cuptor sta cam 50-55 minute la 180C. Se verifica cu scobitoarea.

Ingrediente:

200g faina (multumesc Raftul Bunicii)

½ lingurita praf de copt

¼ lingurita sare

150g zahar (in cazul de fata brun) (cred ca merge si 100g)

3 banane foarte coapte de marime medie

110g unt la temperatura camerei

2 oua mari free range

100 ml kefir ( in reteta originala smantana 25-30%)

2 lingurite extract de vanilie (doua plicuri cu zahar cu vanilie Burbon)

½ cana cu orice fel de nuci sau alune doriti tocate grosier

½ cana cu stafide, merisoare sau alte fructe uscate

0 comments on “Banana bread is no monkey businessAdd yours →

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

WordPress Anti-Spam by WP-SpamShield