Inca un blog despre mancare si diete.

Probabil ca va ganditi acum – uite ca inca cineva vrea sa ne vorbeasca despre ce e bine si ce nu sa mancam, cum sa incepem o dieta si cat de minunate sunt dietele.
Nu voi vorbi despre nimic din toate astea fiindca nu cred in ideea ca sunt lucruri potrivite pentru a fi mancate daca vrei sa ai o viata sanatoasa si sunt si lucruri care nu sunt potrivite. Fac o singura exceptie si ma refer aici la produse inalt procesate (zaharul alb ultra rafinat, sarea ultrafina si ultra prelucrata, painea din faina alba din care s-a scos cam tot ce se poate scoate hranitor si altele din aceasta clasa, sucurile gen Cola (soft carbonated drinks) si altele). Aceste produse sunt fara discutie o mare problema pentru sanatatea fiecaruia dintre noi. Sunt ieftine(in general), au gust bun si te atrag prin aspect si in multe cazuri au aditivi care modifica mici mecanisme in creier si creeaza dependenta.
Dar am zis ca nu voi vorbi despre ce nu e bine sa mancam. Pana la urma e alegerea fiecaruia.

Pentru ca sunt un gurmand din fire si foarte curios sa incerc tot ce se poate gati, mai mult sau mai putin, am zis sa vorbim despre ce e bun si merita sa fie mancat sau macar gustat.
Cum interesul de incerca tot felul de arome si gusturi se combina cu pasiunea pentru chimie am zis sa incerc sa si creez diverse amestecuri care in limbaj profan se numesc feluri de mancare ( la Master Chef se numesc “dish” 🙂 ).
Asta e o calatorie in care vreau sa invit pe toti cei care isi doresc sa vada cum am decis sa ma apuc de gatit, cum am ales sa mananc lucruri care    m-au ajutat sa dau jos niste kilograme (nu eram si nici nu sunt un manechin ) si cum gatitul este o terapie pentru cei care isi pierd locul de munca sau stima de sine.
Cel mai mult vreau sa ii spun unei persoane foarte apropiate ca ii multumesc pentru ca imi este de mare ajutor in aceasta perioada.

1 comment on “Inca un blog despre mancare si diete.Add yours →

  1. Foarte bine explicat – de ani de zile incerc sa explic familiei de acolo aceste lucruri, nu ma asculta nimeni… In ultimii cativa ani parca s-a mai schimbat ceva. Dar blogul e f bun!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

WordPress Anti-Spam by WP-SpamShield