Sa propunem si ceva sanatos

Am spus ca acesta va fi un blog despre mancare si ca acest blog va vorbi despre mancare din pozitia unui amator.
Repet, nu sunt nutritionist, nu sunt medic, nu am veleitati de sportiv dar sunt cateva experiente pe care as fi fericit sa le impart cu cei interesati.
A vorbi despre mancare sanatoasa, in ultima vreme, a devenit ceva la moda. Sunt o multime de emisiuni la televizor, pe net pana si pe telefoane. A manca sanatos a dvenit un fel de panaceu, un fel de Holy Grail al tuturor celor care se intrec in a explica cat se poate de stiintific cum am ajuns sa ne ingrasam si ce ne opreste sa slabim, sau mai bine, sa ajungem sa nu suferim de bolile moderne produse de mancarea super procesata si de “fast food”.
Ce cred eu ca se poate face pentru a ajunge la ceea ce ne dorim este sa respectam cateva lucruri:
1. sa evitam pe cat posibil mancarea super-procesata
2. sa ne concentram pe ce ne dorim si sa cautam un meniu care sa ne satisfaca din punct de vedere al gustului si sa creeze dorinta de fi mancat dar in acelasi timp sa ne ajute sa schimbam metabolismul in asa fel incat sa reducem din grasimea corporala de care nu avem prea multa nevoie
3. sa ne gandim ca acest lucru il facem pentru noi si gasim motivatia in noi si nu in alte surse inconjuratoare
4. sa ne impunem sa urmam un program conceput de noi si un regim care observam ca ne ajuta cel putin 60 de zile, este o perioada minima pentru ca programul sa devina un mod de viata
5. sa incercam sa nu trisam fiindca cel mai important este sa fii corect cu tine si in acelasi timp sa fim constienti ca daca suntem corecti cu noi vom fi si cei din jur.
Este foarte simplu ce propun si in acelsi timp foarte greu fiindca cel mai dur critic si cel mai mare trisor suntem noi fata de noi. Daca reusim sa traim cu noul noi atunci inseamna ca am reusit ceva ce orice nutritionist sau medic nu va reusi fara implicarea noastra.

0 comments on “Sa propunem si ceva sanatosAdd yours →

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

WordPress Anti-Spam by WP-SpamShield