Ciocolata neagra o placere benefica

Cum in ultima vreme nu am mai scris nimic despre alimentatia sanatoasa cred ca a venit momentul sa vorbesc despre ceva ce imi place foarte mult – ciocolata neagra.

In 2015 a fost publicat un studiu in Harvard Health Blog, gestionat de Harvard Medical School, prin care se arata ca cei care consuma o cantitate mare de ciocolata neagra sunt feriti de afectiuni cardiace.  Este un studiu intins pe 11 ani si include o populatie de 21.000 de persoane examinte. In studiu se evidentiaza ca cei care consuma peste 100 de grame zilnic au avut o rata de 12% afectati de boli cardiovsculare pe langa cei care nu au mancat ciocolata care au avut o rata de peste 17%. Studiul poate fi gasit si in publicatia online Heart.

Unul dintre cele mai interesante lucruri despre aceasta cercetare este faptul că participanții din grupul care nu a mancat ciocolată a avut o greutate medie mai mare, afectiuni arteriale inflamatorii, mai multe cazuri  diabet zaharat , au fost mai putin activi fizic si au avut diete cu cea mai mică cantitate de grăsime, comparativ cu mancatorii de ciocolata. artistic-bae-black-and-white-delicious-chocolate-Favim.com-3881364

Beneficiile ciocolatei negre:

1. Este un puternic antioxidant si este plina de compusi care combat actiunea radicalilor liberi, raspunzatori pentru declansarea unor maladii grave. Ea contine, printre altele, polifenoli, flavanoizi si catehine. Unele studii au demonstrat chiar ca ciocolata neagra contine mai multi antioxidanti decat fructele cu o reputatie foarte buna in acest sens, cum ar fi de exemplu murele sau afinele.

2. Boabele de cacao sunt pline de vitamine importante şi minerale de care corpul tău are atâta nevoie pentru a funcţiona la capacitate maximă. Printre vitaminele conţinute se numără vitamina A, B1, B2, B3, C, E, iar la minerale amintim prezenţa magneziului, calciului, fierului, zincului, cuprului, potasiului şi a manganului.

chocolatebar

3. Pe lângă catehine, izoflavone, antociane şi alte neamuri de antioxidanţi, ciocolata mai conţine .resveratrol, Un antioxidant intalnit mai ales in vinul roşu. Acesta se regăseşte însă şi în ciocolată şi stimulează producţia de endorfine şi serotonină, hormonii care au grija de starea noastra de bine

4. Compusii bioactivi din ciocolata se dovedesc a fi pretiosi pentru noi si pentru faptul ca ne protejeaza pielea de actiunea nociva a razelor UV. Asadar, pentru ca tot este sezonul estival, mananca regulat ciocolata neagra cu cateva saptamani inainte de a merge la mare, deoarece creste rezistenta pielii la soare.

Cu toate acestea sa nu dati buzna la doctor sa va prescrie ciocolata neagra ca tratament pentru bolile de inima. Nu este de consumat in cantitati industriale chiar daca studiul de la Harvard spune ca efectul benefic se vede la un consum de peste 100 de grame pe zi. Tinand cont ca in 100 de grame de ciocolata se regasesc cam 600 de calorii totusi este bine sa ne limitam la un nivel moderat de “tratament”

Pana atunci puteti sa va ganditi la

0 comments on “Ciocolata neagra o placere beneficaAdd yours →

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

WordPress Anti-Spam by WP-SpamShield