Pulpa de curcan

Pulpa de curcan in sos chutney de merisoare si turmeric

Pulpa de curcan in sos chutney de merisoare si turmeric este o reteta originala care aduce o multime de arome intr-un fel de mancare usor de preparat.

Pulpa de curcan este o varianta de carne cu multe utilizari, foarte practica atunci cand vrei sa faci ceva deosebit. M-am gandit ca niste chutney de merisoare pe care il aveam de ceva vreme ar merge bine cu turmeric puse amandoua impreuna cu niste carne mai deosebita. Curcanul care este o carne aromata care mereu m-a atras am considerat ca sigur merge cu amestecul chutney-turmeric.

Am luat cam 400 g de pulpa dezosata si am facut-o fasii. Am pus cam doua linguri de ulei de rapita intr-o tigaie si am pus fasiile la prajit.  Le-am lasat cam 4-5 min pana au capatat putina culoare.

400g pulpa de curcan dezosata taiata fasii

2 linguri ulei de rapita

Intr-un bol separat am amestecat chutney 6-7 lingurite cu ½ lingurita de turmeric si apoi am turnat amestecul peste carne in tigaie. Am adaugat 3 crengute de cimbrisor si am lasat pe foc cam 15 min pana carnea a devenit moale si sosu lusor caramelizat a devenit mai gros si a acoperit carnea .

6-7 lingurite chutney de merisoare (vezi Lidl)

1/2 lingurita turmeric

3 crengute cimbrisor proaspat

Ceva simplu si foarte gustos care asociat cu Kedgeree vegetarian ne duce la un fel de mancare delicios.

0 comments on “Pulpa de curcan in sos chutney de merisoare si turmericAdd yours →

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

WordPress Anti-Spam by WP-SpamShield