Cheesecake cu speculoos

Cheesecake cu speculoos, ciocolata neagra si dulce de leche

Cheesecake cu speculoos, ciocolata neagra si dulce de leche este combinatia care poate ispiti pe oricine. Este amestecul ideal pe care in engleza il numesc decadent si care la noi ar putea fi numit “care te baga in pacat”.

Cheesecake cu speculoos este una dintre multele mele preferinte dulci. De multa  vreme m-am gandit ca se poate face un cheesecake si cu alti biscuit decat cei pe care de obicei ii folosim, biscuitii digestivi. Biscuitii speculoos, specifici Belgiei, pot face un blat perfect pentru cheesecake.

Fata de un cheesecake clasic am ales sa combin doua straturi de crema. Unul din straturi are crema de branza si ciocolata neagra si celalalt este format din crema de branza si dulce de leche. Nu cred ca sunt multe variante de cheesecake mai gustoase si mai atragatoare decat acest cheesecake cu speculoos, ciocolata neagra si dulce de leche.

Este o varianta de prajitura care se preteaza la orice eveniment si va asigur ca nu va fi nimeni care sa spuna ca nu ii place.

Dar sa va spun cum am facut.

Pentru inceput am sfaramat biscuitii si am adaugat unt topit peste ei. Am amestecat pana totul s-a omogenizat. Intr-o forma de copt cu pereti detasabili am preset amestecul pentru a forma un blat cat mai uniform. Am pus blatul la rece in forma de copt. Trebuie sa stea la rece cam 30 de min, minim.

Stratul de ciocolata l-am facut amestecand crema de branza cu galbenusuri si zahar. Am amestecat totul bine si apoi am adaugat ciocolata neagra topita si am omogenizat totul. Albusurile le-am batut spuma si apoi le-am incoporat in amestecul de cioclata neagra folosind o spatula. Am turnat amestecul peste blatul din biscuit racit si apoi am bagat totul la cuptor. Cuptorul fiind incalzit in prealabil la 100 C. Am tinut amestecul la copt timp de o ora  si l-am lasat sa se raceasca odata cu racirea cuptorului.

Am adaugat apoi crema de branza amestecata cu dulce de leche peste stratul de crema de ciocolata racit bine. Am pus la frigider pentru cateva ore (chiar peste noapte) intreaga compozitie.

Pentru a fi servita trebuie desfacuta partea detasabila a formei si ornata cu biscuiti speculoos sfaramati.

Ingrediente:

Pt. Blat

250 g biscuit speculoos

80 g unt topit

Pt. crema de ciocolata neagra

150 g ciocolata neagra topita

300 g crema de branza

2 oua

60 g zahar nerfinat

Pt. crema dulce de leche

300 g crema de branza (250 crema de branza+50 ricotta)

100 g dulce de leche

50 g zahar nerfinat

0 comments on “Cheesecake cu speculoos, ciocolata neagra si dulce de lecheAdd yours →

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

WordPress Anti-Spam by WP-SpamShield