Lime sau sora mai mica si mai aromata a lamaii

La sfarsitul anului trecut  in Medical News Today a aparut un articol despre Lime  „Limes: Health Benefits, Nutritional Information” scris de  Megan Ware, dietetician si nutritionist american. Nu vreau sa repet ce a scris autoarea fiindca cine doreste poate citi articolul in intregime dar ma gandesc sa subliniez cateva puncte importante despre acest fruct care a inceput sa fie folosit mai mult dupa 1989 si mai ales incepand cu 1997 – 98.

Lime-num1

Lime este un fruct inrudit cu lamaia dar care are un continut mai mare de vitamina C si are multe efecte benefice pentru organismul uman. De exemplu: sucul produs de o lime (aprox 44 gr) contine cam 22% din necesarul zilnic de vitamina C si coaja rasa de la o lime contine cam 4% din necesarul zilnic.

Consumul de lime reduce riscul, in primul rand in cazurile de obezitate, diabet si boli cardiovasculare. Prin efectele antioxidante ale vitaminei C  se observa un efect general de reducere a afectiunilor  metabolice.  Lime consumate constant au si efect antifungic  sau antibacterian.

chili-lime-shrimp-taco-salad

Consumul de lime este important si sunt multe meniuri in care se pot regasi dar cel mai important este sa avem o dieta variata si in care mixul de alimente sa ne ajute sa obtinem cele mai bune rezultate pentru corpul nostru.

 

0 comments on “Lime sau sora mai mica si mai aromata a lamaiiAdd yours →

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

WordPress Anti-Spam by WP-SpamShield