Peanut Butter Mania

Pentru ca am folosit doar o parte din untul de arahide cumparat sa fac prajiturile Cow Pile am incercat ceva dupa capul meu. Am combinat untul de arahide cu miere si praf de cacao si putina smatana si am obtinut sa zicem ceva gen Nutella facuta in casa. Adaugand fulgi de ovaz in cantitate  atat cat sa obtinem un amestec consistent care sa poata fi prelucrat cu mana se pot face niste bile din amestec care pot fi tavalite prin praf de cacao sau scortisoara macinata. Daca inlocuim paful de cacao cu cafea instant (decofeinizata) putem obtine o varianta la fel de gustoasa.

Reteta este:

Unt de arahide 3 parti

Miere 1 parte

Smatana 1 parte

Cacao pudra 1 parte (se poate inlocui cu cafea instanta decofeinizata)

Fulgi de ovaz  5-6 parti functie de cat de fluid este amestecul

Se pun toate ingredientele intr-un bol  mai putin fulgii de ovaz si se amesteca bine. Se va obtine o pasta care va semana foarte bine cu Nutella. Daca doriti puteti sa o puneti intr-un recipient bine inchis si sa o folositi pe post de Nutella. 20160117_133831 copy

Adaugati fulgii de ovaz si amestecati bine pana  obtineti o compozitie consistenta care poate fi prelucrata manual.  Compozitia obtinuta o folositi pentru a face o bila mare  pe care o puneti la frigider cam 30 de min. Amestecul astfel racit  se scoate din frigider si cu o lingura se rup bucati mai mici pe care le faceti bile pe care la randul lor le tavaliti prin praf de cacao sau de cafea instant sau scortisoara.

Nu cred ca nu va imaginati ce gust au. 🙂 

0 comments on “Peanut Butter ManiaAdd yours →

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

WordPress Anti-Spam by WP-SpamShield