pere posate in vin

Pere posate in vin alb cu cardamom si sofran

Jump to recipe

Pere posate in vin alb cu mirodenii orientale sunt o varianta plina de arome si savoare la cele posate in vin rosu care au devenit un preparat clasic.

Varianta de pere posate in vin alb cu cardamom si sofran este propusa de Ottolenghi in cartea sa “Jerusalem”. Daca va doriti un desert usor cu o aroma complexa fructata aceste pere sunt varianta ideala.

Spre deosebire de perele posate in vin rosu in cazul acesta am folosit vin alb la care am adaugat cardamom si sofran. Cardamomul ofera tenta orientala iar sofranul aduce o aroma de sirop de miere. Ideea mea a fost sa adaug ciocolata neagra la aceasta combinatie si am tras perele in ciocolata neagra temperata. Apoi le-am trecut prin migdale tocate grosier.

Asa am obtinut un desert pregatit repede, gustos si bun sa incheie orice masa.

Pentru a prepara pere posate in vin alb cu cardamom si sofran am folosit  4 pere tari pe care le-am curatat de coaja, Am luat 500 ml de vin alb demidulce, o lingura si inca putin de zeama de lamaie. Separat am pus intr-un mojar 15 seminte de cardamom verde si le-am spart nu foarte mult doar atat cat sa crape putin samanta si sa elibereze aroma.

Am adaugat la vinul si lamaia deja puse in oala, cardamomul, sofranul si zaharul si am inceput sa incalzesc totul la foc mediu, amestecand usor pana zaharul s-a dizolvat. Focul dat mai tare pana aduc amestecul la fierbere si apoi adaug perele. Daca lichidul nu acopera perele se completeaza cu apa in asa fel incat acestea sa fie acoperite.

Se tin la fiert intre 15 si 30 de minute urmarind continuu ca perele sa fie moi dar nu sa ajunga sa se sfarame, sa ajunga ca un puree. Putin al dente este varianta ideala.

In etapa asta perele pot fi lasate de pe o zi pe alta daca nu aveti nevoie sa le puneti pe masa imediat.

In cazul in care sunt lasate pana a doua zi vor fi trecute prin ciocolata si migdale inainte de a fi servite. In cazul in care le trageti in ciocolata va trebui sa le serviti imediat fiindca umezeala din pere va strica pelicula de ciocolata.

0 comments on “Pere posate in vin alb cu cardamom si sofranAdd yours →

Leave a Reply

Your email address will not be published.

WordPress Anti-Spam by WP-SpamShield