Secretele unui Chef

Secretele unui Chef: Inceputuri

Secretele unui Chef este modul meu de a arata pretuirea pe care trebuie sa o primeasca cei care transforma gastronomia in arta.

Acum la implinirea a trei ani de la inceperea blogului culinar consider ca este momentul sa adaug la interactiunea din lumea virtuala cu cei pasionati de gatit si posibilitatea de a ne cunoaste direct si asta va fi posibil prin ciclul de evenimente adunate sub numele “Secretele unui Chef”

Mereu m-am intrebat spre ce poate sa evolueze gastronomia? Care sunt micile sau marile secrete ale unui Chef? Ce il pot face sa fie un Chef apreciat si cautat de pasionatii de gastronomie? Care sunt tehnicile folosite in bucatarie si cat din ele sunt stiinta si cat arta?

Ce inseamna Gastrofizica sau Neurogastronomie? Sunt multe intrebari pe care le poti pune atunci cand te pasioneaza stiinta din bucatarie.

Toate aceste intrebari, curiozitatea, m-au dus la idea de a incepe un ciclu de workshopuri despre secretele Chef-ilor.  Workshop-urile se reunesc sub numele de Secretele unui Chef si pe data de 14 noiembrie a avut loc primul episod, varianta pilot. Ele se doresc a fi si un semn de respect fata de munca pe care o fac acesti oameni pasionati numiti Chefi.

Invitat a fost Chef Liviu Lambrino care ne-a propus sa aflam din secretele sale legate de gatirea pieptului de rata. Am avut ocazia sa discutam despre o multime de lucruri pornind de la ce tipuri de carne de rata putem gasi la vanzare si am ajuns la cum se poate folosi aproape totul de la rata astfel incat sa nu aruncam nimic.

Tehnicile propuse au fost pe cat de simple, la prima vedere, pe atat de complexe in realitate. Am inceput cu un amuse bouche facut din inima de rata trasa la tigaie peste care am pus o reductie de sos de soia cu sos hoisin, putin zahar si putina lamaie, insotita de pimento del padron tras la tigaie peste care am pus niste praz usor calit si putin coriandru microgreens. Pieptul de rata pregatit la sous vide a fost pus in cuptor pentru a-i da aspectul normal pe care il cunoastem toti si apoi a fost montat cu puree de dovleac, pastarnac caramelizat si sarat, o reductie de portocala cu anason stelat, felii de portocala si cateva picaturi de gel de yuzu. Pentru comparatie am avut ocazia sa gustam piept de rata pregatit la tigaie peste care am turnat un gen de demiglace facut din bucatile de inima care au cazut la pregatirea  gustarii, insotit de sparanghel blanchat, arpagic murat si alune de padure trase la tigaie cu un mix de mirodenii japoneze numite togarashi.

[Best_Wordpress_Gallery id=”2″ gal_title=”Secretele unui Chef”]

Acest prim episod pilot s-a incheiat dar sunt in pregatire o serie de episoade noi in care vor fi prezentate Secretele unui Chef ce va fi invitat in fiecare din aceste episoade.

Acest prim episod nu putea reusi asa cum a reusit fara ajutorul participantilor: Chef Liviu Lambrino, bloggeri si influenceri: Andra Ilias, Geia Manole, Gabriella Pascaru Bisi, Raluca Uluiteanu, Nicoleta Scarlat, Cristina Marian, Alina Miron, Cristi Dandes si Sandro Bisi. Doresc sa mentionez si sa multumesc si celor care au ajutat prin sponsorizare: Ioana Cojocaru si Kult-Home Stories, Karaca Romania, Cosul cu legume fructe si Microgreens

0 comments on “Secretele unui Chef: InceputuriAdd yours →

Leave a Reply

Your email address will not be published.

WordPress Anti-Spam by WP-SpamShield