fursecuri cu unt brun

Fursecuri cu unt brun, ciocolata alba si gutui

Jump to recipe

Fursecuri cu unt brun? E pentru prima oara ca aud de aceasta combinatie dar gustul beurre noisette este cu totul special si am incredere in Ottolenghi.

De ce am ales fursecuri cu unt brun si ciocolata alba la care mai adaug si gutui? In primul rand fiindca imi plac combinatiile stranii si complexe, in al doilea rand fiindca am plecat de la o reteta prezentata de Chef Ottolenghi si apoi fiindca ciocolata alba se potriveste perfect cu cardamom, unt brun si gutui.

Ottolenghi este, imi aduc aminte ca am mai spus asta, unul din primii chefi care m-a inspirat. Am inceput destul de devreme sa ii reproduc unele retete simple dar cu gust minunat. Probabil ca si faptul ca l-am vazut implicat in actiuni sociale cum ar fi “Cooking for Syria” m-a facut sa ma intereseze retetele sale.

Aceste fursecuri cu unt brun sunt varianta perfecta pentru Craciun. Cand le faci iti parfumezi casa de zici ca este atelierul elfilor. Gustul lor este o simfonie de arome cu care sigur ii dai pe spate pe toti. Daca maica-mea a zis ca sunt bune atunci insemana ca sunt perfecte.

Pentru unii poate fi ciudata introducerea de fructe crude in amestec dar gutuile prin aroma lor si prin aciditate fac ca intregul amestec sa se lege si dau acel ceva care fac aceste fursecuri speciale. Reteta originala avea in compozitie pere dar cum nu aveam pere in ziua aia am zis ca gutuile vor fi un inlocuitor la fel de bun.

Un lucru este important si vreau sa il subliniez – exista o perioada de pastrat la rece la aluatului. Este foarte important sa nu treci peste aceasta etapa fiindca este modalitate prin care lasi glutenul sa lucreze si el si asa vei avea niste fursecuri crocante la exterior si cumva gumoase la interior. Visul oricarui iubitor de fursecuri.

Pentru mine aceste fursecuri cu unt brun, gutui, cicolata alba si cardamom au dat semnalul sarbatorilor de iarna. Sigur vor fi reluate pentru Craciun.

Dar sa trecem la problema.

3 comments on “Fursecuri cu unt brun, ciocolata alba si gutuiAdd yours →

  1. Nu stiu daca am inteles bine in ce priveste untul brun . Daca acesta se amesteca cu unt normal atunci proportia intre ele este 1:1(125g pentru fiecare dintre ele ) ?

    1. Probabil nu am fost eu destul de clar in explicatii. Se foloseste 150 de grame de unt pentru a face unt brun si 100 de grame sunt cele care raman si vor fi amestecate cu untul brun rece. Raportul este 3:2 unt brun:unt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

WordPress Anti-Spam by WP-SpamShield