Cheesecake cu ciocolata

Cheesecake cu ciocolata … multa ciocolata

Jump to recipe

Cheesecake cu ciocolata este combinatia castigatoare in orice anotimp, cu orice ocazie, primit cu bucurie de orice amator de deserturi deosebite.

Asa cum imi spunea Gabriela Pascaru Bisi cheesecake este un desert cu o istorie mult mai bogata decat ne putem imagina. Nu s-a nascut la New York si nu este creatia americanilor cu toate ca este unul dintre deserturile preferate in SUA.

Pentru prima oara cheesecake apare mentionat in scrierile lui Atenaeus, prin anul 230 dH, cand apare prima reteta scrisa: se freaca branza pana devine cremoasa si matasoasa se adauga miere si se presara ceva faina, se pun intr-o forma si se baga la copt. Amestec de baza dar foarte interesant. Totusi dupa mai multi istorici grecii mancau cheesecake cu aproximativ 2000 de ani inainte de aceasta mentiune istorica fiind unul dintre alimentele oferite sportivilor Greci la Olimpiada.

Dupa cucerirea Greciei de catre romani reteta a fsot preluata si rafinata de acestia. Astfel amestecul a ajuns sa contina oua si branza sfaramata si sa fie copt sub caramizi incinse. Undeva prin secolul I Marcus Cato un politician roman a scris se pare cea mai veche reteta romana.

Reteta a fost raspandita de romani in tot imperiul si prin Evul Mediu fiecare regiune din Europa avea propria sa reteta. In 1545 apare pentru prima oara o reteta de cheesecake tiparita. Europenii care au emigrat in America au dus cu ei si retetele folosindu-le ca o mostenire europeana pe care au continuat sa o rafineze.

Undeva prin secolul 18 cheescake a inceput sa arate cumva la fel cu ce avem in ziua de azi. Varianta moderna a aparut in 1872, multumita unui fermier din zona New York care incerca sa reproduca branza frantuzeasca Neufchatel, Din aceasta incercare a obtinut o forma cremoasa de branza pe care a si numit-o crema de branza. In trei deja se vindea in pachete similare cu cele de azi sub numele de Philadelphia Cream Cheese. Marca a devenit proprietatea Phoenix Cream Cheese pana in 1928 cand firma a fost cumparata de Kraft care o produce si astazi.

Arnold Reuben se spune ca este cel care a adus reteta de cheesecake la forma pe care o stim acum fiind cel care a creat ce astazi este cunoscut ca NY Style Cheesecake. De aici reteta a devenit un bun national fiind modificata si imbunatatia in mii de feluri.

In SUA 6 martie este ziua nationala Cheesecake cu ciocolata alba, 26 mai este ziua nationala Cheesecake cu mure si 30 iulie este ziua nationala Cheesecake.

Eu am ales sa fac cheesecake cu ciocolata neagra si fructe de padure fiindca se potrivea foarte bine cu masa de Revelion.

0 comments on “Cheesecake cu ciocolata … multa ciocolataAdd yours →

Leave a Reply

Your email address will not be published.

WordPress Anti-Spam by WP-SpamShield