biscuiti_cu_cartof_dulce

Biscuiti cu cartof dulce si ghimbir – Sweet potato and ginger cookies

Biscuiti cu cartof dulce si ghimbir pot fi varianta ideala de prajituri de iarna. Sunt o combinatie minunata de arome si gusturi exotice.

De cateva luni bune am avut ocazia sa descopar si sa urmaresc site-ul  bloggerului britanic Kate Hackworthy. Este unul din food blogger-ii mei preferati si mereu pot gasi acolo idei speciale  mai mult sau mai putin exotice. Reteta pentru biscuiti cu cartof dulce si ghimbir este inspirata de pe acest site.

Cautand o reteta mai speciala, cu arome noi, pentru biscuit am gasit reteta propusa de Kate. Am considerat imediat ca este varianta pe care o cautam. Scortisoara cu ghimbir este amestecul tipic pentru iarna in capul meu si cum cartoful dulce copt in cuptor aduce la gust cu dovleacul copt am considerat ca este reteta castigatoare.

Am luat un cartof dulce nu prea mare (aprox 400 g) si l-am bagat in cuptor pentru cam 35-40 de minute. L-am lasat pana s-a inmuiat  bine. Am incercat cu un cutit sa vad daca intra pana in mijlocul  cartofului. L-am scos intr-o farfurie si l-am lasat sa se raceasca.

Intr-un bol am amestecat faina, fulgi de ovaz varianta fina, praf de copt, sare, scortisoara pulbere si o lingura de ghimbir pulbere.  Intr-un alt bol am amestecat  jumatate de pachet de unt cu 50 g zahar brun cristale si cu aproximativ 75 g zahar muscovado. Le-am batut bine cu mixerul pana am obtinut un amestec omogen. Am mai pus un ou free range si am continuat sa amestec cu mixerul. Am mai pus o lingurita si jumatate de extract de vanilie si o portie de ghimbir proaspat ras.

Am transferat componentele umede in bolul celor uscate si cu o spatula am omogenizat totul.

Cu o lingurita am pus cantitati cat mai egale de amestec pe o tava cu hartie de copt si  le-am bagat la cuptor pentru cam 10 min.  Aroma pe care o veti raspandi in toata casa nu va putea fi comparata cu aproape nimic. Veti fi tentati sa iti incercati creatia imediat ce va fi scoasa din cuptor. Eu mi-am ars degetele si limba sa stiti.

biscuiti cu cartof dulce

Ingrediente:

1 cartof dulce (aprox 400 g)

150 g faina (Lidl)

150 g fulgi de ovaz fini (Lidl)

1/2 lingurita praf de copt (Lidl)

1/4 lingurita sare roz de Himalaya

1/4 lingurita scortisoara (poate putin mai mult daca va place scortisoara)

1 lingura ghimbir pulbere

100 g unt (Lidl)

50 g zahar brun de trestie de zahar cristale

75 g zahar muscovado

1 ou free range

1 1/2 lingurita extract de vanilie

2 lingurite ghimbir proaspat ras

0 comments on “Biscuiti cu cartof dulce si ghimbir – Sweet potato and ginger cookiesAdd yours →

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

WordPress Anti-Spam by WP-SpamShield