Sufle de avocado cu ciocolata

Sufle de avocado cu ciocolata – Desert cu stele Michelin

Sufle de avocado cu ciocolata este desertul la care nu v-ati fi gandit ca poate fi considerat un desert cu stele Michelin si totusi este creat de un chef cu trei stele.

Sufle de avocado cu ciocolata este creatia lui Alain Passard, un chef francez controversat dar care are trei stele Michelin.

De ce este controversat? Probabil ca toti cei interesati au vazut Chef’s Table, serialul creat de Netflix, in care sunt prezentati  cativa din cei mai importanti chefi ai momentului. Sunt prezentate momente din viata lor, modul in care gandesc, cum au ajuns la nivelul la care au ajuns. Unul dintre ei este Alain Passard, chef-ul care a inlocuit aproape in totalitate carnea cu legumele in meniul restaurantului sau de trei stele Michelin, L’Arpege.  De ce este controversat ? Pentru ca in Franta in momentul in care el a schimat meniul nu se putea concepe o bucatarie care sa nu gateasca carne si mai ales o bucatarie cu stele Michelin. Totusi el a reusit imposibilul a castigat si pastrat stelele cu un meniu vegetarian.

El spune : “J’ai voulu mettre au service du légume tout mon savoir faire de la cuisine animale”  

Cum in general toti ne gandim ca un meniu cu stele Michlein este ceva deosebit, complicat, cu gusturi si arome care te fac sa traiesti o experienta extrasenzoriala si cum toti ne gandim sa ajungem macar o singura data in viata sa mancam la un asemenea restaurant nu ne putem imagina ca este posibil sa preparam asa ceva si acasa. Alain Passard ne arata cat de simplu si cat de rapid putem prepara acasa un desert minunat si neasteptat.

Ingrediente:

2 avocado bine coapte

60 g zahar pudra

4 albusuri de oua

5g esenta de vanilie ( sau semintele dintr-o pastaie de vanilie)

2-3 lingurite de suc de lamaie/lime

coaja de la o lamaie/lime

4 bucati mai mari de ciocolata neagra (min 70% cacao)

 

Sufle de avocado cu ciocolata se prepara folosind doua avocado bine coapte, patru oua, esenta de vanilie, ceva zahar si niste ciocolata neagra.

Preparea se poate face in doua moduri:

  1. Sa dam pe spate invitatii – si in cazul acesta curatam pulpa de avocado din fructul taiat in doua (samburele se arunca) in asa fel incat sa nu rupem sau sa stricam coaja.
  2. intr-un vas se pune pulpa de avocado se adauga sucul de lamaie si se ameseca cu o furculita pasand si fructul in acest timp. Apoi se adauga coaja rasa de lamaie si cu mixerul se amesteca bine compozitia
  3. Se bat in alt vas albusurile cu zaharul pudra spuma (ca pentru bezea), si apoi cu spatula se adauga peste pulpa de avocado puree cu grija fara a amesteca prea mult. Se omogenizeaza.
  4. Se pregateste intr-o tava un pat de sare grunjoasa pe care se pun cojile de la cele doua fructe de avocado. In cele patru coji cu un pos se toarna o parte din amestecul de spuma cu avocado. Peste aceasta cantitate se pune o bucata de ciocolata si apoi se completeaza cu amestecul din pos. Se repeta aceasta operatiune de inca 3 ori. Se baga in cuptorul preincalzit la 220 C pentru 8 minute.
  5. Se serveste pe patul de sare incalzit. Pentru a impresiona invitatii

In varianta in care nu doriti sa impresionati pe nimeni puteti repeta etapele pana la momentul 4 si in acel moment in locul patului de sare si a cojilor de avocado puteti folosi 4 ramekin.

In rest totul se repeta.

Veti obtine un desert surprinzator de aromat si bun si veti vedea cat este de versatil fructul de avocado.

0 comments on “Sufle de avocado cu ciocolata – Desert cu stele MichelinAdd yours →

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

WordPress Anti-Spam by WP-SpamShield