Tort din ciocolata si vin rosu

Tort din ciocolata si vin rosu cu crema ganache si matcha, lime

Pentru mine ciocolata este cea mai buna varianta de drog si un tort din ciocolata si vin rosu este cel mai aproape de de ceea se poate numi Nirvana.

Ciocolata este unul din elementele cele mai versatile in cofetarie. Poate fi folosita ca atare, poate fi folosita in amestecuri din care se obtin blaturile, poate fi folosita pentru a obtine crema sau pentru inghetata. Tortul de ciocolata este varianta ideala pentru orice aniversare sau pur si simplu pentru a te face sa te simti bine.

Am ales sa fac un tort din ciocolata si vin rosu, deoarece vinul rosu si ciocolata neagra, sau amara cum i se mai spune, formeaza o pereche care greu poate fi egalata.

Orice tort are si o umplutura care trebuie sa intensifice experienta placuta pe care o ai manacand acest tort, in cazul de fata, tort cu ciocolata si vin rosu. Umplutura aleasa are la baza tot ciocolata fiindca este un ganache de ciocolata neagra dar la care am adaugat rom si am facut o crema de unt cu ceai matcha si lime.

Reteta a fost inspirata de Pastry Chef Olguta Iliescu fiind cea care a facut acest tort din ciocolata si vin rosu. La reteta am adaugat micile mele modificari adica niste capsuni, fiindca tot e vremea lor, si crema de matcha cu lime care adauga un plus de aroma si prospetime la blatul care oricum este foarte aromat si umed.

2 comments on “Tort din ciocolata si vin rosu cu crema ganache si matcha, limeAdd yours →

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

WordPress Anti-Spam by WP-SpamShield