supa veloute din sparanghel alb

Supa veloute din sparanghel alb

Supa veloute din sparanghel alb este prima mea incercare de a ma apropia de bucataria de inspiratie franceza, bucataria in care aromele se sprijina pe imagine si impreuna fac o experienta inedita pentru cel care isi doreste un fel de mancare special.

Veloute este un nume de referinta in bucatarie in general. Este unul din cele 5 sosuri de baza pe care orice bucatar trebuie sa le poata face chiar si trezit din somn dupa o noapte de betie. Pentru mine, supa veloute din sparanghel alb, este prima incercare de a face asa ceva si a fost un salt in necunoscut care pana la urma s-a dovedit a fi mai interesant si mai recompensant decat ma asteptam.

 

Totul a plecat de la faptul ca am cumparat niste sparanghel alb pe care nu am reusit sa il gatesc cateva zile si cum sa arunc mancare este ceva ce imi este tare greu sa fac m-am gandit sa fac o supa crema. Incercand sa gasesc inspiratie la altii mai experimentati decat mine am ajuns sa gasesc cateva trimiteri, pe Net, spre supa veloute. Aveam in minte chestia asta de ceva vreme si ma gandeam ca dupa ce voi invata si voi gasi cumva sa trec prin cursuri de bucatarie voi fi si eu in stare sa fac asa ceva. Totusi in acel moment am zis ok daca asta e ce imi apare in fata atunci hai sa incerc.

 

Am citit ca o supa veloute are la baza sosul veloute si asa m-am dus la un articol scris de Chef Simon in Le Monde in care explica cum sa faci un sos veloute care apoi sa ajunga supa veloute. Asa am facut si facut prima mea supa veloute din sparanghel alb.

 

Daca cumva sunt bucatari profesionisti care vor citi ce scriu eu aici as fi si eu curios daca este corect ce am facut si chiar am scos o supa veloute.

0 comments on “Supa veloute din sparanghel albAdd yours →

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

WordPress Anti-Spam by WP-SpamShield