Mini tarta cu ganache

Mini tarta cu ganache cu menta si compote de mango

Jump to recipe

Imi plac tartele in orice forma si acum am ales sa fac o mini tarta cu ganache cu menta si compote de mango. O combinatie bogata in texturi si arome.

Tartele sunt cel mai simplu si cel mai complicat preparat  in acelasi timp. Asta este parerea mea fiindca trebuie sa te gandesti ca ai nevoie de o crusta frageda dar in acelasi timp rezistenta daca te folosesti de ea, trebuie sa te gandesti cu ce o umpli sarat sau dulce si cum combini componentele umpluturii daca sunt mai multe.

Mini tarta cu ganache cu menta si compote de mango este varianta “simpla” de a face o tarta. Pentru crusta am folosit un amestec de faina alba si faina de secara. Ganache-ul a fost simplu de facut folosind smantana infuzata cu menta.

Noutatea a fost pentru mine compote-ul. Ceva care seamana cu un gem oprit undeva la mijloc.Nu are zahar si totul se bazeaza pe fierberea fructului cu zeama de lamie si lime adaugand ceva arome (vanilie/scrtisoara). In cazul acesta am folosit 30 ml sirop de menta pentru a intari idea ca menta este elementul principal in preparatul meu si astfel am dat mai mult gust de menta si compote-ului.

Pana la urma am obtinut o mini tarta cu ganache si compote de mango aromata si racoritoare.

0 comments on “Mini tarta cu ganache cu menta si compote de mangoAdd yours →

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

WordPress Anti-Spam by WP-SpamShield