terina de ciocolata

Terina de ciocolata (terrine de chocolat)

Terina de ciocolata este varianta dulce a faimosului preparat de origine franceza numit terina si care se face in general combinand diverse tipuri de carne sau legume.

Terina (terrine) termen care provine din franceza se refera de fapt la vasul in care un amestec de diferite tipuri de carne, similar cu cel de pateu, este pus la copt intr-o baie de apa. De obicei carnea se combina cu ceapa sau usturoi tocate marunt si trase la tigaie pentru a se imbina cu carnea tocata mai fin sau mai grosier. Uneori se foloseste ou pentru a lega componentele.

Exista totusi si o varianta dulce care presupune folosirea ciocolatei pentru a inlocui carnea – terina de ciocolata. Eu am cautat o reteta mai deosebita pentru ciocolata fiindca sunt un mare iubitor de ciocolata si am avut ocazia sa gasesc reteta pentru terina de ciocolata creata de un cofetar japonez.

Chiar daca numele suna pretentios terina de ciocolata este foarte usor de preparat. Principiul de lucru este apropiat de modul de preparare al terinei clasice din carne si veti vedea ca ce se obtine poate sa stea pe orice masa chiar si una cu pretentii.

In primul rand este nevoie de o ciocolata de calitate. Eu am ales ciocolata Nestle Dessert Noir combinata cu ciocolata eco de 74% in parti egale. Functie de ce tip de ciocolata se foloseste se poate obtine o terina mai dulce sau mai amara, mai cremoasa sau mai compacta. Voi incerca sa vad daca vor fi diferente in cazul in care adaug ceva crocant in amestec. Cred ca o varianta in care adaug putin mai multa faina si sa zicem cateva nuci pecan sau alune ar putea fi la fel de intresanta. De asemenea cred ca varianta in care se folosesc fructe uscate sau confiate poate fi o buna varianta de a dezvolta aceasta reteta mai mult. Limita este imaginatia si dorinta de a incerca.

0 comments on “Terina de ciocolata (terrine de chocolat)Add yours →

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

WordPress Anti-Spam by WP-SpamShield