cotlet de oaie

Cotlet de oaie cu salsa verde de menta

Jump to recipe

Cotlet de oaie este o varianta de carne foarte gustoasa,  pe care in ultima vreme avem ocazia sa o gasim chiar si in super/hipermaket-uri.

Probabil acum ziceti asta ne ia cu “sa promovam oaia” dar sa stiti ca mie chiar imi place aceasta carne si da chiar cred ca merita promovata.

Romanii in mare lor majoritate, daca ne gandim la carne, mananca pui sau porc. Putin se consuma vita si asta a pornit doar de curand de cand au aparut fitele “black angus” sau “wagyu”. Chiar zilele acestea am vazut niste crescatori de vite care erau ingrijorati ca pierdem una din rasele noastre traditionale, Sura de stepa. Aceasta rasa mult raspandita in Romania, care apare pictata in “Carul cu boi “ al lui Grigorescu este acum aproape disparuta avand doar cateva sute de exmplare ramase. Cei prezentati in reportaj spera sa poata reface populatia sa ajunga macar la 2000 de exemplare. Dar asta este din alt film.

Pentru masa de Paste, care tocmai a trecut, nu am luat cotlet de oaie pentru ca l-am inlocuit cu cel de miel si in felul acesta i-am dat pe spate pe toti cei care au fost la masa. Mi-as dori sa incercati acasa dar este posibil ca rudele sa va renege daca afla ce ati pus in reteta.

Mereu m-am intrebat de ce traditia cere carne de miel de Paste? Se pare ca totul a pornit de la faptul ca Dumnezeu dorind sa dea o pilda faraonului a hotarat uciderea primilor nascuti din Egipt. Evreii au fost instruiti sa sacrifice miei si cu sangele lor sa marcheze casele in care sunt copii evrei si astfel Dumnezeu a ocolit acele case. Astfel mielul a devenit simbolul sarbatorii Pesach.

Dar tot vorbim si nu va spun de fapt ce am facut cu carnea cumparata, cotlet de oaie, care de fapt era miel.

2 comments on “Cotlet de oaie cu salsa verde de mentaAdd yours →

Leave a Reply

Your email address will not be published.

WordPress Anti-Spam by WP-SpamShield