clafoutis cu prune si migdale

Clafoutis, dar cu prune și migdale

Jump to recipe

Clafoutis cu prune și migdale este o idee intersanta dar daca il prepari in varianta low-carb devine și mai atractiv pentru mai multa lume.

Eu asa cum am declarat nu voi fi un sustinator al dietelor. Nu cred in ele și nici nu le propun. 

Totusi cred ca fiecare isi alege un stil de viata care sa il ajute sa fie cat mai in forma și cat mai sanatos. Dar deja sunt prea serios și nu asta e felul meu de a fi.

Probabil multi se gandesc de ce nu am mai scris nimic pe blog și ce naiba am facut atatea zile fara sa mai “produc” ceva interesant in bucatarie. 

Realitatea este dura. Am avut destul de mult de lucru la firma. Apoi am adaugat și implicare politica. Acum, deja de aproape o luna, m-am aranjat sa fiu și eu la moda și mi-am tras niste SARS Cov 2, adica faimosul COVID-19. E de ras ce sa zic, dar cand am aflat ca sunt infectat nu a fost prea distractiv. Oricum asta arata ca nu mereu, sa fii pozitiv, este un lucru bun.

Dar sa ne intoarcem la clafoutis, cel cu prune și migdale. Este o combinatie pentru care puristii francezi probabil ca m-ar fi  pus la stalpul infamiei și m-ar fi batut cu prune, o zi intreaga, in piata publica. Spun asta fiindca normal clafoutis este facut cu cirese și nu oricum, cu cirese cu samburi cu tot. Nu vreau sa mai intru in discutia legata de consistenta aluatului, care dupa coacere trebuie sa fie doar putin legat cat sa devina un bloc clisos sau cei care spun ca trebuie sa fie copt bine și doar usor umed. Asta deja este ca discutia despre sexul ingerilor.

De unde toate aceste discutii? Fiindca de fapt tu faci un amestec lichid cum este cel pentru clatite și pentru probabil a fost un francez caruia i-a fost lene sa faca jdemii de clatite a luat amestecul și l-a pus in tava peste niste cirese și l-a bagat la cuptor.

De fapt daca iti plac povestile poti afla ca acest desert tipic francez s-a nascut in Limousin și la origin se pregatea cu mici cirese negre specifice regiunii. Daca nu mai folosesti cirese chestia asta se numeste flaugnarde”.

Vazand cum se face și pentru ca am fost sfatuit sa il duc spre varianta keto am ales sa fie facut cu faina de migdale și indulcitor Green Sugar. Dupa ce l-am pus pe net am aflat ca de fapt fiind cu prune și migdale este low carb, fiindca prunele sunt cah, adica prea dulci.

In fine m-am apucat sa fac amestecul meu preferat și a iesit ceva foarte aromat și care mi-a facut ultima zi de izolare foarte placuta.

Amestecul meu preferat este asemanator cu cel de clatite dar este preparat cu beurre noisette și cu putin alcool, de preferitna Cointreau sau Rom negru de trestie din insulele cele mai indepartate.

Cam atat va trebuie sa puteti face un flaugnarde !! cu prune și migdale.

0 comments on “Clafoutis, dar cu prune și migdaleAdd yours →

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

WordPress Anti-Spam by WP-SpamShield