Food Bloggers Conference

Food Bloggers Conference si un an de food blogging

Food Bloggers Conference este momentul in care am avut ocazia sa vad lumea speciala a celor care iubesc mancarea, gatitul si au facut din asta o arta.

Cam acum un an, la sfarsit de noiembrie, am decis sa prepar ceva de mancare. Eram, sa zic asa, “somer”, fara o perspectiva apropiata de imi gasi ceva de lucru si cum depresia putea sa bata la usa am ales sa imi fac de lucru in bucatarie. Aveam si o motivatie speciala fiindca voiam sa impresionez o persoana deosebita care imi este partenera de viata.

Prima mea incercare a fost cum sa pregatesc spaghetti negre cu somon afumat in sos de smantana. Era ceva destul de simplu si am zis ca sigur ma descurc, in definitiv  sunt doar paste. Ma gandeam ca le fierb amestec niste smantana si somon si le pun impreuna si totul iese perfect pentru a impresiona. Spre bucuria mea totul a mers la fix si a iesit prima mea creatie care  a fost si foarte gustoasa.

Dupa aceasta prima incercare terminata cu succes am zis ca trebuie sa invat mai mult despre bucatarie si am inceput sa caut pe net. Am dat peste site-ul Mazilique. Cristina Mazilu a fost prima persoana pe care am vazut-o ca scria despre ce facea in bucatarie. Apoi am vazut filmul Julie and Julia si am zis, clar va trebui sa incerc si eu ceva asemanator. La Mazilque am vazut postat ceva cu un nume exotic  Kisir. Nu stiam ce e bulgur. Rodia era ceva ce nu mancasem decat pe la restaurante. Reteta totusi parea usoara si am zis sa incerc sa vad cum o fac. Pe scurt, am facut  o documetare foarte amanuntita pe net si am descoperit toate ingredientele si am preparat prima mea mancare orientala.

Pe la mijlocul lunii decembrie citind pe net despre retete si cautand bloguri despre mancare am vazut o reclama care spunea ceva despre o conferinta, Food Bloggers Conference editia de iarna 2015, care fusese pe 4 decembrie. Atunci am vazut pentru prima oara ce inseamna miscarea food blogging si am zis ca trebuie sa fac si eu parte din ea. Imi doream sa particip la conferinta dar ma gandeam ca data ei trecuse si cum nu aflasem din timp am ratat ocazia si nu stim daca va mai fi alta editie.

In tot timpul, dupa acest moment, am continuat sa invat si am pornit propriul meu blog si am urmarit evenimente si oameni implicati in acest domeniu. A trecut timpul si undeva in vara 2016 am vazut din nou ca se anunta o conferinta Food Bloggers si mi-am spus ca de data asta va trebui sa particip. O unda de indoiala aveam fiindca eram prea nou in bransa dar totusi mi-am dorit sa vad in direct cum stau lucrurile si pana la urma am reusit sa ma inscriu pe site si apoi am primit confirmarea ca pot participa.

Food Bloggers Conference

Visul meu devenea realitate si am descoperit dupa aceea ca era chiar mai frumos decat ma asteptasem. Organizarea evenimentului era la o cota pe care rareori am intalnit-o in Romania. Participantii la editia de vara erau oameni pasionati de ceea ce faceau si care gaseau o placere deosebita in a gasi cai noi de a schimba texturi, de a modifica gusturi si arome. O lume plina de mirodenii din ce in ce mai spectaculoase si preparate uneori care se puteau numi opera de arta se deschidea si ma atragea din ce in ce mai mult.

Dupa editia de vara Food Bloggers Conference am inceput sa ma interesez din ce in ce mai mult de acest domeniu atat de dinamic si frumos si acum pot spune ca sunt bucuros si onorat ca am primit invitatie  sa particip si la editia de iarna 2016 Food Bloggers Conference.

0 comments on “Food Bloggers Conference si un an de food bloggingAdd yours →

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

WordPress Anti-Spam by WP-SpamShield