Miso Banana Bread

Miso Banana Bread

Jump to recipe

Acum cateva zile am ajuns la Grain Trip, o foarte cocheta brutarie-patiserie cu produse deosebite, si mi-a atras atentia ceva ce arata foarte bine si se numea miso banana bread.

Pe moment am vrut sa cumpar sa vad ce gust are dar dorinta de a experimenta a fost mai mare decat impulsul si atunci am zis ca o voi face eu sa vad cum iese.

Miso pentru mine este pasta de soia, fermentata, pe care o folosesc sa fac minunatele supe asiatice din coada de vita.

Inca din 2014 intr-un articol din Daily Mail se mentioneaza ca miso este folosit in pregatirea deserturilor. Propietarul unei cofetarii din New York, Kyotofu, mentiona ca briosele sale cu ciocolata si miso au un succes nebun. In acelasi articol este mentionat lantul de restaurante Nobu care serveste clientilor sai un tip de creme brulee cu ciocolata cu lapte si miso care are la fel un succes neasteptat. In afara de cele doua variante de utilizare miso mai este folosit in tarte cu ciocolata, cupcakes, cheesecake cu zmeura si inghetata

De exemplu Pinterest mentioneaza 131 de retete de desert preparate cu miso.

In general in retetele de desert se foloseste miso alb care este mai fin si care nu schimba culoarea preparatelor. Totusi in tarte cu ciocolata sau in banana bread si caramel se poate folosi si miso rosu-brun care are o aroma mai puternica si mai bogata, care se combina bine cu celelalte ingrediente.

Chiar si Christina Tosi, prezentata in unul dintre episoadele Chef’s Table, povesteste cat de surprinsa a fost de aromele si combinatia de gusturi pe care le ofera shiro miso adaugat in prajituri.

Miso banana bread cu miso brun a fost pentru mine un desert fusion care mi-a aratat cat de mult poti obtine din combinatii indraznete.

Tinand cont ca a fost ziua banana bread cred ca si aceasta reteta poate fi considerata ca facand parte din aceasta familie chiar daca are influente asiatice in ea.

Alaturi de miso banana bread am continuat si am facut si miso banana caramel dar despre asta vom vorbi cu alta ocazie.

 

0 comments on “Miso Banana BreadAdd yours →

Leave a Reply

Your email address will not be published.

WordPress Anti-Spam by WP-SpamShield