Tarta cu dovleac si ciocolata

Tarta cu dovleac si ciocolata neagra.

Jump to recipe

Ce poate fi mai bun decat o tarta cu dovleac? O tarta cu dovleac si ciocolata.

In ultima vreme m-am implicat in multe alte activitati si spre rusinea mea am ales sa reduc prezenta mea in bucatarie. Probabil ca multi vor gandi “Ce poate fi mai important incat sa lasi bucataria si mai ales sa nu mai faci prajituri?” Raspunsul este simplu. Implicare in viata cetatii, dorinta de a pune umarul la schimbarea care a intarziat 30 de ani. Singurul lucru pe care il pot spune este ca despartirea de bucatarie este doar temporara si oricum din cand in cand vor mai fi momente de relaxare in care imi voi aduce aminte cu placere ca cea mai buna relaxare o gasesc facand o prajitura.

Una din cele mai cunoscute tarte este tarta cu dovleac. America, tara dovleacului, este si locul in care a aparut initial placinta cu dovleac si mai apoi tarta cu dovleac. Initial se pregatea in peroada de toamna o placinta de dovleac fara capac care a fost de multe ori desertul preferat al colonistilor din Vestul Salbatic. Era simplu de facut. Era aromata si dulce. Era ceva ce bucura familia pionierilor americani. 

Tarta cu dovleac a aparut putin mai tarziu, dupa ce s-a raspandit reteta de pate brisee. Probabil ca undeva pe la inceputul secolului XX a aparut prima forma, similara celei actuale, de tarta cu dovleac. 

Americanii si britanicii au dezvoltat compozitii diverse pentru aceasta tarta: dovleac cu burbon, dovleac cu nuci pecan, cu mere sau stafide.  Tarta cu dovleac o poti gasi in diverse forme si arome. 

Am incercat acum ceva vreme tarta cu dovleac aromat cu Garam Masala si a iesit ceva ce s-a terminat imediat. Cel mai important a fost sa nimeresc cantitatea de mirodenie astfel incat sa nu elimine gustul de dovleac si sa coc tarta astfel incat umplutura sa nu crape si sa isi pastreze aspectul lucios. Cu dovleac am mai facut si minunatele madlene care au fost o minunatie.

De data aceasta am ales sa combin dovleacul cu ciocolata neagra si am facut tarta cu dovleac si ciocolata neagra. Amestecul este cu adevarat reusit. Gustul dulce amarui al ciocolatei negre combinat cu dulceata dovlecului copt, aromat cu Garam Masala duce la o combinatie pe care cu greu o poti refuza. In cazul in care nu ai Garam Masala poti folosi doar scortisoara. Important este sa nimeresti cantitatea astfel incat sa nu denaturezi gustul dovleacului. Pentru aceasta tarta cu dovleac si ciocolata, am ales sa fac o coaja de pate brisee cu cacao astfel incat sa amplific gustul ciocolatei.

0 comments on “Tarta cu dovleac si ciocolata neagra.Add yours →

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

WordPress Anti-Spam by WP-SpamShield